El parlament escocès amb traçat català

De fons al parlament escocès Arthur's seatEntrada pública al parlament escocèsBanderes davant el parlament escocès

L’actual seu del parlament escocès va ser projectat per l’arquitecte català Enric Miralles, juntament amb Benedetta Tagliabue i el seu equip de EMBT i amb col·laboració amb RMJM Scotland.

L’edifici de la cambra representativa escocesa es troba ubicat a Holyrood, al punt més oriental de la Royal Mile, al centre de la capital, Edimburg.

El parlament escocès, fusionat al del Regne de la Gran Bretanya pel Tractat de la Unió (Treaty of Union) l’any 1707, va ser restablert després del referèndum celebrat l’11 de setembre de 1997. El resultat de la consulta va ser d’una amplia majoria partidària a la recuperació de cambra representativa pròpia per al poble d’Escòcia. La primera sessió del nou parlament va ser el 12 de maig de 1999.

La inauguració de l’edifici no va ser fins el 9 d’octubre de 2004, quatre anys després de la mort de l’arquitecte barceloní. L’obra va ser guardonada amb diversos premis: RIBA Stirling Prize, Scotish Design Awards, ArqCatMon, Premio Manuel de la Dehesa, entre d’altres.

Entre l’obra de Miralles, nascut a Barcelona el 1955, es pot destacar el Mercat de Santa Caterina o l’edifici de Gas Natural de Barcelona, així com a l’exterior, la Biblioteca Nacional de Japó, l’Ajuntament d’Ultrecht, etc.

Saber-ne més*:

* Llibres o recursos web que han estat utilitzats com a fonts per a la redacció de l’article o que poden ser d’interès per a conèixer millor el personatge o el tema tractat.


Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.