El projecte

Petjada Catalana és un projecte iniciat l’any 2014 per Marta Faixedas Puig després de treballar com a dinamitzadora en el Centre Català de Santiago de Xile. Al llarg del temps s’han anat incorporant col·laboradors al projecte que també estan repartits pel món.

La iniciativa té com a objectiu recopilar l’empremta que molts catalans i catalanes han deixat fora de les nostres fronteres. Són nombroses les persones dels Països Catalans que per una motivació o altra han marxat de la seva terra i han deixat empremta en els indrets on han estat acollits.

El coneixement d’aquest llegat ens permet aprendre més els territoris que visitem cercant petjades i ens ajuden a prendre conscicència del nostre propi país i la nostra història.

Els continguts es poden llegir en els apunts del web, en format podcast per a Ràdio Amèrica Barcelona, en vídeo al canal de Youtube i a les localitzacions del mapa de la Petjada Catalana, amb més de 1.600 localitzacions repartides per 91 països del món.

S’hi recullen històries de persones que han destacat en camps com l’arquitectura, la medicina, la política, l’ensenyament, l’art i la ciència. S’hi poden llegir històries tan curioses com la del Peronella Park, les restes d’un gran complex lúdic aixecat al mig d’Austràlia el 1935 per un emprenedor empordanès. O la història del terrassenc Josep Oller, que l’any 1889 va fundar el mític Moulin Rouge de París. Hi tenen cabuda també els indrets relacionats amb els episodis més coneguts de la història del nostre país: els cinc segles de presència catalana a l’illa de Malta, les intenses relacions comercials amb Cuba, o la ruta seguida pels almogàvers de la Companyia Catalana a les actuals Grècia i Turquia, les exploracions de Califòrnia, Canadà i Alaska, entre d’altres.

El projecte aspira a continuar creixent i consolidar-se com a referent tant per a persones viatgeres disposades a agafar les maletes i posar-se en ruta en qualsevol moment, com per aquelles que s’estimen més visitar el món des de casa.

Consulteu aquí més sobre què fem o sol·liciteu l’alta al butlletí si voleu més informació. També ens podeu contactar escrivint un correu a info@petjadacatalana.com!

Col·laboracions