Constanso Way a Miquel Constançó

Constanso Way, ubicat al centre de la ciutat de San Francisco, recorda un dels acompanyants de Gaspar de Portolà a l’expedició a l’Alta Califòrnia de 1765, Miquel Constançó. Enginyer i cartògraf nascut el 1739 a Barcelona, de la seva tasca en l’expedició destaquen els seus informes amb observacions astronòmiques, descripcions de toponímia, flora, fauna i tradicions dels costums de les poblacions que habitaven aquells territoris.

Moriria el 1814 a Mèxic després d’exercir com a enginyer amb obres la dessecació de la vall de Mèxic, camins que més tard conformarien ‘El Camino Real’, construcció d’esglésies, entre d’altres.

Mapa: History of San Francisco History Names by Noah Veltman.

Altres carrers de Sant Francisco amb cognom català.

Saber-ne més*:

  • Miquel Constançó a Viquipèdia. 
  • 200 catalans a les Amèriques. 1493-1987. Mosrta del Diccionari de Catalunya i Amèrica. Comissió Catalana del Cinquè Centenari del Descobriment d’Amèrica. Barcelona, 1988.
  • Roca, Francesc; Hurtado, Víctor. Catalans al món. Atlas de la presència catalana al món. Enciclopèdia catalana. Barcelona, 2009.
  • Catalans a Amèrica : en el segon centenari de la mort de Gaspar de Portolà (1786) i el primer de la fundació del Centre Català de Buenos Aires (1886). Fundació Jaume I. Barcelona, 1986.
  • Soler i Vidal, Josep. Catalans als orígens de San Francisco de Califòrnia. Col·lecció Episodis de la Història. Rafael Dalmau, Editor. Barcelona, 1988.

* Llibres o recursos web que han estat utilitzats com a fonts per a la redacció de l’article o que poden ser d’interès per a conèixer millor el personatge o el tema tractat.

Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.