La tradició castellera arriba a Xile

Castellers de Vilafranca a Xile amb la senyeraCastell dels castellers de Vilafranca davant la Moneda

L’any 2007 es va crear al barri de Lo Prado, situat a les afores de la ciutat de Santiago de Xile, la que ha estat la primera colla castellera al país andí. La colla, que ja compta amb més de 100 persones, va néixer amb l’objectiu de treballar els valors associats als castells i afavorir la cohesió social entre els joves d’aquest barri de la ciutat.

Els castellers de Lo Prado van debutar l’11 de març de 2007 a l’Estadi Nacional de Xile i han rebut el suport tècnic de la colla dels Castellers de Vilafranca amb la qual tenen un acord de col·laboració.

El gener de 2008, una nombrosa delegació dels castellers de la colla de Vilafranca van visitar Xile, on van poder mostrar l’espectacularitat de les torres humanes en diferents indrets de Santiago. La colla va fer actuacions al mateix barri de Lo Prado, a la plaça de la Constitució on s’ubica l’edifici de la Moneda, seu del govern xilè, a la Plaça de Armas, centre de la ciutat, etc.

La relació des d’alehores s’ha mantingut i l’any 2012 membres de la colla xilena han fet una estada a Catalunya amb l’objectiu de perfeccionar la tècnica. Un documental rodat l’any 2012 dirigit per Ram Devineni i Cano Rojas explica la relació a partir de la passió compartida de crear torres humanes a tres països: Catalunya, la Índia i Xile.

Saber-ne més*:

* Llibres o recursos web que han estat utilitzats com a fonts per a la redacció de l’article o que poden ser d’interès per a conèixer millor el personatge o el tema tractat.


Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.