Casal Català del Salvador

Escut del Casal Català d'El Salvadorentrada casal català

La comunitat catalana a San Salvador, El Salvador, va fundar el Casal Català el 29 de juliol de 1999 i 2000 era oficialment reconegut. El casal té l’objectiu de donar a conèixer la cultura i tradicions catalanes al Salvavdor, així com ser un lloc de trobada per la comunitat catalana.

El casal neix a partir de 33 socis fundadors. A l’entorn de la comunitat catalana es crea l’any 2004 la Penya Blaugrana. El casal també col·labora amb entitats locals com l’Orquestra Sinfònica del Salvador, el director de la qual, German Cáceres, va rebre el reconeixement de la comunitat catalana al país per la contribució a donar a conèixer la música catalana.

Des del centre s’organitzen cursos de català, cicles de cinema català, rutes de gastronomia catalana i tertúlies i conferències en català. També es celebren les festivitats catalanes com la diada de Sant Jordi, Santa Montserrat, Sant Joan i l’11 de setembre. De forma quinzenal es publica el butlletí del Casal per a donar a conèixer l’actualitta de l’entitat.

Des del grup de joves del Casal l’any 2010 es va iniciar el projecte de cadena radiofònica Rambla Sv que es va inaugurar oficialment l’11 de febrer de 2011.

L’any 2017 es va actualitzar com a entitat inactiva al registre de comunitats catalanes a l’exterior.

Imatges cedides pel Casal Català d’El Salvador.

Saber-ne més*:

* Llibres o recursos web que han estat utilitzats com a fonts per a la redacció de l’article o que poden ser d’interès per a conèixer millor el personatge o el tema tractat.

Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.