Una olivera de 300 anys a Dublín dedicada a la ciutat de Barcelona

L’11 de novembre de 2013 Dublín dedicava una olivera de 300 anys a la ciutat de Barcelona. Situada a Cows Lane de Temple Bar, la capital irlandesa commemorava així els fets de 1714 a la ciutat comtal, sumant-se d’aquesta manera als actes del Tricentenari.

En l’acte, l’alcalde de Dublín, Oisín Quinn, destacava la voluntat de la capital irlandesa de deixar constància del 300 aniversari del setge de Barcelona. Hi era present també Jaume Ciurana, en representació de l’Ajuntament de Barcelona, i Bill Shipsey, fundador del programa Art of Amnesty d’Amnistia Internacional, qui havia fet donació de l’olivera, el 2006, per a simbolitzar els drets humans i el desig dels humans a la llibertat.

Des d’aleshores, la comunitat catalana a Dublín commemora la diada de l’11 de setembre fent una ofrena floral als peus de l’olivera, on hi ha una placa amb la següent inscripció (en anglès):

Viure lliure

Aquesta olivera de 300 anys, donada per Bill Shipsey, és dedicada a la ciutat de Barcelona en el 300 aniversari dels fets de 1714 i a la causa de la llibertat i els drets humans arreu.

Donada a conèixer per l’alcalde de Dublín Olisín Quinn i el tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Ciurana l’11 de novembre de 2013.

Les ciutats de Barcelona i Dublín estan agermanades des del 1998. En l’acord d’agermanament, formalitzat el 28 de maig d’aquell any, les dues ciutats es comprometen a cooperar en temes de desenvolupament econòmic, ciència i tecnologia, cultura i turisme, amb la implicació de la societat civil barcelonina i dublinesa.

Fotografia placa: Diari Liffey.

Fotografia olivera: Marta Faixedas.

 

Saber-ne més*:

 


Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.