Poesia de Joan Brossa a l’Havana

casal-catala-havana-obra-brossaEl 19 de gener de 1919 naixia a Barcelona el poeta avantguardista Joan Brossa. La seva obra creativa és extensa i abasta molts àmbits artístics. Va ser un dels fundadors la revista i grup d’avantguarda Dau al set, el 1948.

La seva àmplia obra ha estat traduïda a diversos idiomes. Conegut especialment per a la seva poesia visual, el seu llegat també inclou, entre d’altres, cinema, teatre, música i màgia. La seva producció plàstica ha estat present a diverses biennals de Sao Paolo i Venècia i en exposicions individuals a Munic, Nova York, Houston, Londres, Marsella, París, Mèxic, Monterrey, etc.

obra-brossa-casal-catala-havanaEls seus poemes corporis es troben en espais urbans de ciutats com Barcelona, Andorra la Vella, Palma i Frankfurt. A l’Havana hi ha una instal·lació de l’artista al pati de la Societat de Beneficiència de Naturals i Descendents de Catalunya, situada al carrer Consulado, 68.

Brossa projectà aquesta obra per a la comunitat catalana a la illa, que hi fou instal·lada el 1999, després de la rehabilitació de l’edifici, quan ja el poeta havia mort (30 de desembre de 1998). El 2014 la Univerisdad de La Habana va crear un premi literari dedicat a Joan Brossa amb l’objectiu de promoure la creació literària i difondre la cultura catalana.

 

 

Fotografia amb senyora: Marc Faixedas Puig.

Fotografia detall obra: Marta Faixedas Puig.

Saber-ne més*:

* Llibres o recursos web que han estat utilitzats com a fonts per a la redacció de l’article o que poden ser d’interès per a conèixer millor el personatge o el tema tractat.


Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran

Etiquetes: