L’inconfusible estil de Plensa a Bordeus

Pensa; Jaume Pensa; escultor català; Bordeus; Sana;Sana; escultura; Jaume Plensa; Plensa; Bordeus; escultor català

La ciutat de Bordeus, al sud-oest de França, exhibirà fins el 2021 a la Place de la Comédie, una escultura de l’escultor barceloní, Jaume Plensa. L’obra de Plensa es pot gaudir en espais públics de diverses ciutats de tot el món i és que es tracta de ‘un dels creadors de l’art en espais públics més reconeguts del món’ (La Vanguardia, 24 de gener de 2014).

Jaume Plensa és un escultor i pintor nascut a Barcelona l’1 de gener de 1955. De la seva obra destaquen conjunts monumentals instal·lats en espais públics com la Crown Fountain al Millenium Park de Chicago (2004) o Breathing a la seu de Londres de la cadena BBC (2008), entre moltes altres.

L’escultura “Sana” de l’artista català és una de les 11 peces que durant 6 mesos, l’any 2013, es van poder admirar a la capital de l’Aquitània. Finalitzada aquesta exhibició, l’Ajuntament de la ciutat va llançar una campanya de micromassenatge per tal de comprar l’obra per la ciutat, que no van arribar a l’objectiu que s’havia d’assolir per aquesta compra. No obstant, “Sana” es podrà continuar contemplant a la seva ubicació actual al costat de l’Òpera Nacional de Bordeus durant 7 anys gràcies a què el seu actual propietari ha fet una cessió de l’obra a la ciutat durant aquest període.

L’obra es va realitzar l’any 2013 en motiu de l’exposició temporal de Plensa a Bordeus. Es tracta d’un rostre femení de 7 metres d’alçada realitzada amb ferro colat.

Saber-ne més*:

* Llibres o recursos web que han estat utilitzats com a fonts per a la redacció de l’article o que poden ser d’interès per a conèixer millor el personatge o el tema tractat.

 

Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran

Comments are closed.