‘East side gallery’ de Berlín parla d’amor en català

Mural del pintor català al mur de Berlínmur de Berlín, east side gallery, Ignasi Blanchmurals, east side gallery, mur de berlín, artistes, Ignasi Blanch

El 9 de novembre de 1989 queia a Berlín el mur que des de 1961 havia dividit la ciutat entre la RDA i la RFA. El que avui es coneix com la East side gallery és una secció de 1.316 metres d’aquell mur que no va ser enderrocada. Situada a la Mühlenstraße del districte Friedrichshain, es tracta d’una galeria d’art a l’aire lliure, ja que conté 103 murals pintats per artistes de tot el món. Entre les obres exposades, es pot llegir en llengua catalana el títol del mural ‘Parlo d’amor’, de l’artista català Ignasi Blanch.

East Side Gallery es tractava d’una iniciativa cultural, impulsada per l’associació privada WUWA i de la galerista Christine MacLean, amb la intenció de conservar una part del mur com a testimoni. Els artistes van ser convidats a pintar i expressar-se davant d’aquell fet històric.

Ignasi Blanch, tal i com explica al seu web, residia a Berlín quan va caure el mur i va ser escollit com a únic representant de l’estat espanyol en el projecte. Blanch, llicenciat en Belles Arts, havia arribat a Berlín el 1988. La galeria es va inaugurar oficialment el 28 de setembre de 1990 i l’any, 2009 , en commermoració del vinté aniversari de la caiguda del mur, es va convidar als artistes a restaurar les seves obres. Una reproducció del seu mural al mur de Berlín es pot veure a l’entrada de l’Observatori metrològic de Roquetes (Baix Ebre), la seva ciutat natal.

Saber-ne més*:

* Llibres o recursos web que han estat utilitzats com a fonts per a la redacció de l’article o que poden ser d’interès per a conèixer millor el personatge o el tema tractat.

Mostra Petjada Catalana en un mapa més gran